• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözlöm!

Az építés alatt álló családi házamnál hétvégenként alkalmaztam egy villanyszerelőt. A legutóbbi alkalommal a munkát nem jól végezte el és aránytalanul magas díjat kért érte. Jeleztem a rossz kivitelezést és elszámolási összesítőt kértem. Gusztustalannak nevezett és megfenyegetett, hogy kirángatja a vezetékeket a falból ( ami a megkérdőjelezett munka tárgya). Kulcsa nem volt, bejutott a házba és beváltotta a fenyegetését illetve egyéb rongálást is végzett. Arra gyanakszom, hogy lemásolta a kulcsot és azzal jutott be. Nem tettem meg a feljelentést még, nem szeretnék feleslegesen foglalkozni ezzel, ha nincs különösebb büntetési következménye. Szóval a kérdésem az lenne: mit tegyek?Feljelentsem? Számíthatok rá, hogy büntetést kap betörésért és rongálásért?Köszönöm.
(120 pont) által a(z) Büntetőjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A rendőrségi feljelentés alapján a hatóságok megvizsgálják az ügyet, és ha bebizonyosodik a bűncselekmény elkövetése, a villanyszerelő egyes  büntetőjogi szankciókra számíthat, de hogy mire azt nem tudom megmondani.


Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,2e pont) által
...