• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Címzett!

Amennyiben e-kereskedelmi webshopomban külföldi hírességek arcainak felhasználásával készítek pólókat, pulóvereket (saját grafikával kiegészítve) majd árusítom azokat az ő engedélyük nélkül, azzal sértek bármiféle jogszabályt? Amennyiben igen, ellenőrzi, vagy közbelép bármilyen szervezet ezzel szemben Magyarországon már az árusítás során, vagy egészen addig nem indul belőle ügy, ameddig kifejezetten nem a híresség kezdeményezi azt? Köszönöm a választ.
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A hírességek képmásának engedély nélküli kereskedelmi felhasználása jogsértést jelenthet, mely magában foglalhatja a személyiségi jogok megsértését és jogi következményeket vonhat maga után​ (Higgs Fletcher & Mack)​​ (jdsupra)​​ (LawInfo.com)​. Magyarországon és más országokban is a hírességek jogosultak arra, hogy szabályozzák képmásuk kereskedelmi hasznosítását. Jogellenes felhasználás esetén a híresség jogi lépéseket kezdeményezhet, amely magában foglalhat bírósági eljárást és kártérítési igényt​

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,9e pont) által
...