• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Elhunyt illető épületfelújítási munkálatok elvégeztetése alkalmával eltekintett a számlaadástól! A túlélő házastárs felelősségre- vonható elhunyt felesége mulasztása miatt?
(200 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A túlélő házastársat közvetlenül nem terheli felelősség az elhunyt személy számlaadás elmaradásáért. Viszont, ha az elhunyt után adókötelezettség vagy más tartozások keletkeznek, azokat az örökösöknek – ebben az esetben a túlélő házastársnak kell rendezniük, amennyiben elfogadták az örökséget. A hitelezők az elhunyt hagyatékából igényelhetik az adósságok kiegyenlítését. Az örökösök csak a hagyaték erejéig felelősek az elhunyt tartozásaiért. Azaz, a tartozások kiegyenlítése csak és kizárólag a hagyaték keretében, annak terjedelmében történhet meg. Ha az elhunyt adósságai meghaladják a hagyaték értékét, az örökösöknek nem kell saját vagyonukból fedezniük a fentmarad összeget, kivéve, ha a követelés érvényesítésekor a hagyaték tárgyai vagy hasznai nincsenek az örökös birtokában, az örökös öröksége erejéig egyéb vagyonával is felel.

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,9e pont) által
...