• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt c.

Következő volna a kérdésem ,

Kertes Társasházban élünk az ingatlan 16 éve épült  meg van osztva az udvar közös ezzel emmi gond , a szomszéd el adta az ingatlant, Aki megvásárolta dohányboltot akar nyitni a másik házrészböl , ami minket zavarna a folyamatos nyitvatartás és a kaotikus állapot ami uralkodik a dohányboltnál  , mit  tehetek hogy ne nyisanak semmi féle üzletet a másik lakásbol .
(140 pont) által a(z) Általános jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Amennyiben a szomszéd ingatlanban üzlet nyitását tervezik, és ez Önt zavarja, több lépést is megtehet. Először is, érdemes megismerkedni a társasház házirendjével, mivel ez tartalmazhat olyan szabályokat, amelyek korlátozhatják bizonyos típusú üzletek nyitását. Ha a házirend nem nyújt elegendő támpontot, akkor a társasházi közösség összehívását kezdeményezheti, ahol megvitatják a helyzetet és közösen dönthetnek a további lépésekről.

javaslatom, hogy egy társasházi közgyűlés összehívását készítsetek egy pontos napirendi pontot, amely tartalmazza a dohánybolt nyitásának kérdését, és tárgyaljátok meg a lakóközösség álláspontját, valamint a lehetséges lépéseket.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...