• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
A végzettségem általános ápoló és általános assziszens 1995 ben végeztem a szakiskolában,majd 2014 ben megszereztem a gimnáziumi érettségit.Jelenlegi munkahelyemen 2017 től dolgozom itt,C kategóriába soroltak azaz alapfokú végzettség.A kérdésem az lenne,hogy ez így jogos e mert itt a munkaügyön azt a választ kaptam,hogy nem szakirányú az érettségim ezért nem számít.Köszönöm szépen.
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A munkahelyi besorolás és az ahhoz kapcsolódó képesítések értékelése összetett folyamat.. Az Ön esetében a besorolás az általános ápolói és asszisztensi végzettség, valamint a később megszerzett érettségi alapján történt.

A 256/2013. (VII. 5.) Korm. rendelet szerint a közalkalmazotti besorolás az érettségi végzettséghez és szakképesítéshez kötött. Az általános ápolói és asszisztensi képesítés alapján a „D” fizetési osztályba való sorolás lehetséges, ha az érettségivel együtt egy középfokú szakképesítést is jelent. Ha csak az általános ápolói végzettséget veszik figyelembe, és az érettségi nem számít bele szakirányú képesítésként, a besorolás alacsonyabb lehet .

Az ápolói munkakörben töltött időt, a szakmai képesítést, és az esetleges továbbképzéseket is figyelembe kell venni a besorolás során​.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...