• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Tisztelt Hölgyem, Uram!

 

Nyugdíjas hadnagy vagyok. 25 év szolgálati viszony után, korkedveményes nyugdíjba vonultam 

Leszrelésem után különböző cégeket alapítottam és vállakoztam. Konkrétan bejelentet  „munkahelyem" nem volt, ügyvezetőként dolgoztam.

Később cégeimet szüneteltettem és és különbőző vállalkozásokban dolgozam bejelentett munkahelyeken., ezek nem voltak közszolgálati munkaadók.

 

A mostani munkahelyem állami és itt az eddigi munkahelyemen korom után járó 30 nap szabadság járt nekem (egyik cégnél sem kérdőjelezték meg a 30 nap szabadságot) 

A 2012.évi I. törvény (munkatörvénykönyv) 115 paragrafus () bekezdés Lpján életkorom alapján 30 (20+10) alapszabadság jár . 

Most közigazgatási cégnél kezdtem dolgozni, de igazolnom kell a munkában eltött időket. Amennyiben ezt nem tudom kellő képpen igzolni mindösszesen 20 nap jár nekem a KJT. 57 paragrafus (1) és az 56. paragrafus alapján.???????????????

Sajnos nem találtan rá semmilyen utalást, hogy miként tudok munkaigazolást beszerezni, hiszen nekem soha nem volt munkakönyvem és őszíntén méltánytalannak tartom rám nézve ez a megkülönböztetést

 

Kérem szíveskedejen tájékozatni mit tehetek? A magán szférában nem kérdőjelezték a 30 napot a közigazgatásban csak a 20 napot kaphatok 71 évesen. A munkát azért vállaltam, mert a megélhetésemhez szükségem van a nyudijam mellé! 

Soha nem voltam munkanélküli!

(120 pont) által a(z) Közigazgatási jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Önnek lehetősége van a munkaviszonyát a társadalombiztosítási kiskönyvvel, járulékigazolásokkal vagy az önkormányzat által kiadott dokumentumokkal igazolni, amennyiben nem rendelkezik munkakönyvvel. Ezek a dokumentumok elfogadhatóak a munkaviszony igazolására, beleértve a vállalkozóként töltött időszakokat is. A szükséges dokumentumokat a munkáltatónak kell benyújtania az Ön foglalkoztatásának helye szerint illetékes járási hivatalnál. 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...