• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
(120 pont) által a(z) Általános jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Magyarországon a személyhez fűződő jogok, beleértve a névhasználatot, törvény által védettek. Az alábbi szempontokat kell figyelembe venni a Facebook-bejegyzésekkel kapcsolatban:

  1. Névhasználat: Magyar jog szerint minden egyénnek joga van ahhoz, hogy nevét ne használják fel engedélye nélkül, különösen, ha az adott kontextusban a névhasználat sértő vagy félrevezető lehet.

  2. Adatvédelem és Magánélethez való Jog: Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) értelmében az egyéneknek joga van az adataik, beleértve a nevüket is, védelméhez. Ez azt jelenti, hogy az Ön nevét nem használhatják fel jogos érdek vagy jogi alap nélkül.

  3. Jogorvoslatok: Ha valaki engedély nélkül használja fel a nevét egy Facebook-bejegyzésben, Önnek joga van kérni a bejegyzés eltávolítását vagy módosítását. Ha a kérés nem teljesül, jogi lépéseket tehet, amely magában foglalhatja a személyiségi jogok megsértése miatti jogi eljárást is.

Fontos megjegyezni, hogy a közösségi média használata komplex jogi kérdéseket vet fel, és az egyedi esetek körülményei jelentősen befolyásolhatják a jogi helyzetet.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...