• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Jónapot kívánok, számlakiegyenlítésröl lenne egy kérdésem. Édesanyám telefonon szóban megbízott egy céget tetöjavítással. Írásos árajánlat, munkaszerzödés nélkül, szóbeli megegyezéssel 3 millió forintért. Mivel a teljes öszeget nem tudta kifizetni, a különbözetet nekem kell kifizetnem - külföldröl, átutalással. Az átutalásnál probléma lépett fel, a cég még nem kapta meg a hiányzó összeget. A szakamber kötbért akar fitettetni édesanyámmal, de kötbérröl sehol nem volt szó, mivel írásos munkaszerzödés sincs. Egy számlát kaptunk az összegröl, amin az áll hogy az összeget még azon a napon ki kell fizetni (a számla 17 óra után lett kiállítva). Kérhet a cég kötbért tölünk írásos szerzödés nélkül? Nagyon megköszönném a választ a kérdésre!
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedvdes  Kérdező!

A kötbér csak írásban köthető ki érvényesen. Ez azt jelenti, hogy ha az édesanyja szóban kötött szerződést a tetőjavításra, és a kötbér kikötése nem szerepelt az írásban történő megállapodásban, akkor a szóbeli kötbérkikötés érvénytelen. A kötbérkikötésnek egyértelműnek és írásbeli formában történő megfogalmazásnak kell lennie, hogy érvényes legyen​.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...