• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Ügyvéd Urak, Hölgyek!

Azzal a kérdéssel fordulnék Önök felé, hogy a gyermekem édesapja Angliába költözött 7 éve. 10 éve váltunk el, akkor a tartásdíj a fizetése 20%-árban, de minimum fix 14000 forintban lett meghatározva. Próbáltam beszélni vele, de nem hajlandó többet fizetni, folyamatosan a fix összeget küldi, mostanában 3000 forinttal többet. A körülmények megváltozása miatt szeretném ezt az összeget megemeltetni, azonban sem a munkahelyét, sem a pontos címét nem ismerem (csak az angliai várost tudom) mivel a gyerekkel személyesen azóta sem tart kapcsolatot, néha interneten ír neki. Mik a lehetőségeim és merre tudnék elindulni, hogy ezt a nevetséges összeget megemeltessem?

Köszönöm a válaszukat előre is.
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A gyermektartásdíj mértéke és megfizetésének módja tekintetében elsősorban a szülők megállapodása irányadó, ennek hiányában a bíróság dönt. Ha a felek megállapodásán vagy a bíróság ítéletén alapuló tartás meghatározásának alapjául szolgáló körülményekben olyan változás következett be, hogy a tartás változatlan teljesítése valamelyik fél lényeges jogi érdekét sérti, a tartás mértékének, módjának a megváltoztatását lehet kérni. A tartásra kötelezett járandóságát folyósító szerv vagy személy a jogosultat - kérelmére - köteles tájékoztatni a kötelezett munkabérének és egyéb juttatásának összegéről.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(1,2e pont) által
...