• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Üdv, van egy cég ahol már évek óta dolgozom. Most kaptam egy lehetőséget hasonló területen dolgozó cégnél. Viszont van nekem egy versenytilalmi szerződésem amihez a mostani cégem ragaszkodik, vagy fizessek ki 1.5 millio forintot. Megnézve ezt a versenytilalmi szerződésemet ami nálam van, abban folyamat az van írva, hogy "munkaviszony megszűnése" viszont nekem "munkaviszony megszüntetése" lenne, mivel felszeretnék mondani és nincs határozott szerződésem. Valako aki jártás munkajogban, tudna erre valami választ adni? Így hogy munkaviszony megszűnese van írva, így jogilag akkor semmibe tekinthető a versenytilalmi szerződés?

(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Nem tekinthető semmisnek, ugyanis a két dolog között ok-okozati összefüggés van. Viszont érdemes lehet megnézni, hogy az új cégnél végeztt tevékenység valóban fedi-e az előzőt.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(1,2e pont) által
...