• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Nagymamám 4 évvel ezelőtt ajándékozási szerződés keretében egy ingatlant ajándékozott az én számomra. Szüleimmel nem ápolok jó kapcsolatot. Érdeklődnék, hogy az ajándékozási szerződésben foglalt ingatlan teljes mértékben az én tulajdonomat képezi? Afölött szüleimnek semmi tulajdonjoga nem lesz a nagymamám halála után? Milyen jogi feltételek vonatkoznak erre?

Köszönöm a válaszukat.
(140 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Gergő!

 

Ha a nagymamája volt az ingatlan kizárólagos tulajdonosa, tehát az ingatlan az ő 1/1 tulajdoni hányadában állt, és az ajándékozást követően az Ön 1/1 tulajdoni hányada bejegyzésre került az ingatlan tulajdoni lapjára, akkor az kizárólag az Ön tulajdonát képezi, tehát a szüleinek a nagymamája halála után nem lesz rajta tulajdonjoga.

 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(1,2e pont) által
...