• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
(120 pont) által a(z) Általános jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Kérdező!

Felmerült követelés, jelen esetben a 20 000 forintos negatív egyenleg, amely a kártyás telefonszolgáltatással kapcsolatos, jogi úton érvényesíthető. Ennek elsődleges eszköze a fizetési meghagyásos eljárás , amelyet a 3 millió forint alatti lejárt péntkövetelés behajtására alkalmaznak. 3 millió forint alatt kötelező péntköveteléseknél a fizetési meghagyásos eljárás.

A fizetési meghagyásos eljárás egy gyorsított, közigazgatási úton történő behajtási módszer, mely során a hitelező – ebben az esetben a telefonszolgáltató – közjegyzőnél kezdeményezheti tartozása érvényesítését. Ez az eljárás kifejezetten a lejárt követelések behajtására szolgál. A közjegyző által kiállított fizetési meghagyás a kézbesítést követően, amennyiben az adós (a szolgáltatás használója) nem nyújt be ellentmondást 15 naptári napon belül, végrehajtás alá kerülhet.

Megjegyzendő, hogy a fizetési meghagyás kibocsátása nem vonja maga után a követelés mértékének vagy jogosságának közjegyző általi vizsgálatát. A dokumentumot a hitelező igénylése alapján állítják ki, és amennyiben az adós ellentmond, az ügy bírósági elbírálás alá kerül, ahol a követelés mértékének és jogosságának megállapítása történik.

Összegezve, a negatív 20 000 forintos egyenleg behajtása lehetséges a szolgáltató részéről, a fizetési meghagyásos eljárás keretében. Ha tartozás áll fenn, és fizetési meghagyást kap, kiemelten fontos a kapott dokumentum alapos áttekintése és, amennyiben a követeléssel szemben kifogása van, az ellentmondási jog gyakorlása a kézbesítést követő 15 napon belül.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...