• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
T.Cím!

Munkavállaló munkaidő keretben órabéres elszámolásban került alkalmazásra. Órabérét a garantált bérminimum alapján állapították meg. Kérdésem az lenne, hogy szabályos-e a munkáltató azon eljárása,hogy abban a hónapban melyben a dolgozó órabére alapján nem éri el a garantált bérminimumot kiegészítik a bérét. Azonban, ha egy következő hónapban több lesz a bére, vagy jutalmat kap, abban az esetben az előzőleg kapott kiegészítést visszavonják a béréből.
(140 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Kérdező!

A munkabérből levonásnak jogszabály vagy végrehajtható hatósági határozat alapján van helye. A munkáltató a követelését a munkavállaló munkabéréből akkor vonhatja le, ha az előlegnyújtásból ered, vagy az a munkavállaló hozzájárulása alapján történik, de kizárólag a levonásmentes munkabérrészig. 2023. január 1-jétől levonás mentes a végrehajtás alól a havonta kifizetett munkabér 60.000Ft-ig. A munkavállaló munkabérére vonatkozó igényéről egyoldalú jognyilatkozattal nem mondhat le.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(1,2e pont) által
...