• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
(120 pont) által a(z) Adójogi tanácsadás kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése, vagyis a Brexit, változásokat hozott a különböző EU tagállamok közötti adóbehajtási mechanizmusokban is. Az EU tagállamok közötti Adósságok Közös Behajtásáról szóló Rendelet (MARD) révén korábban lehetőség volt arra, hogy egy tagállam adóhatósága segítséget kérjen egy másik tagállam adóhatóságától egy adós adatainak beszerzéséhez, jogi dokumentumok kézbesítéséhez vagy egy adótartozás behajtásához. A Brexit után a MARD irányelvei korlátozott ideig, pontosabban 2025 december 31-ig maradnak érvényben az Egyesült Királyság és az EU között .

Az adóbehajtás tekintetében tehát az Egyesült Királyságban keletkezett adótartozások behajtása Magyarországon a MARD keretében még lehetséges, de ennek alkalmazási ideje korlátozott. A MARD-on kívüli lehetőségek közé tartozik a Kölcsönös Közigazgatási Segítségnyújtásról szóló Többoldalú Egyezmény (OECD által fejlesztett), amely alternatív megoldást nyújthat az adósságok behajtására a MARD után is.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...