• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Például ha facebookon árul valaki lájkokat (vagy hasonlóan ehhez reakciókat, kommenteket) magánszemélyeknek személyes profiljukhoz (tehát nem márka népszerűsítése stb. és nem több száz hanem mondjuk képenként 30-50 lájk), az mennyire és milyen esetben legális?

-Ha valódi emberek csinálják kézzel, de nem a saját profiljukkal (facebook felhasználási feltételei között ott van hogy egy ember egy profilt hozhat létre és csak a saját adataival)?

-Valódi emberek csinálják, de szoftveres segítséggel (bizonyos folyamatok automatizálva vannak)?

-Szoftver (bot) végzi a lájkolást/reakciókat/kommenteket nem igazi profillal?

Ennek a témának érdekelne a jogi következményei. Lehet úgy értelmezni a helyzetet, hogy ez a tevékenység kárt okoz a facebooknak? Illetve lehetséges az hogy más vád mint pl. megszemélyesítés, hamis személyazonosság? Ha igen akkor milyen büntetés lehetséges és ha anyagi a büntetés azt hogy határoznák meg?

A kérdés lehet hogy bonyolultabb jogi kérdés ez esetben az is érdekel ha itt nem, akkor milyen egyéb forrásokból tudnék ezen kérdésekre választ találni. Köszönöm!
(120 pont) által a(z) Büntetőjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A leírtak alapján a tevékenység nem sorolható büntetőjogi kategóriába, azonban amennyiben pénzért történik az értékesítés, adófizetési kötelezettség keletkezhet. Fontos, hogy az adózási szabályokat mindig a helyi jogszabályoknak megfelelően kell értelmezni és betartani.

(51,1e pont) által
...