• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Jogikérdések.hu!

Barátnőm rendszergazdaként dolgozik már 4 éve egy általános iskolában ahol a létszám mikor felvették 270 fő volt.Közalkalmazotti jogviszonyba,határozatlan időre vették fel.De most a tanulói létszám csak 203 fő lett.Jogilag ha tisztában vagyunk,vele akkor csak 250 fő fölött lehet teljes állásban alkalmazni rendszergazdát.A kérdésünk az lenne hogy,módosíthatja a szerződését 4-órára illetve kötelező hogy módosítsa az intézmény fenntartó központ?

Válaszukat köszönöm!
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

,

Kedves Kérdező

Az Ön által feltett kérdésre vonatkozóan a közalkalmazotti jogviszony és annak módosítási lehetőségeire vonatkozóan a 1992. évi XXXIII. törvény a közalkalmazottak jogállásáról rendelkezik. Ez a törvény szabályozza a közalkalmazotti jogviszony létesítésének, módosításának és megszüntetésének feltételeit, beleértve a munkakörök, fizetési osztályok és fokozatok meghatározását is.

A törvény alapján a közalkalmazotti jogviszony határozatlan időre történő kinevezéssel jön létre, amely írásban rögzítendő, és tartalmaznia kell többek között a munkakört, a fizetési osztályt és fokozatot, valamint az illetményt. A közalkalmazotti jogviszony módosítása – amely magában foglalhatja a munkaidő módosítását is – szintén törvényi keretek között történik, és bizonyos esetekben a munkáltató és a munkavállaló közötti megállapodás alapján lehetséges.

A konkrét esetben érdemes lehet megvizsgálni az iskola belső szabályzatát, a közalkalmazottakat érintő kollektív szerződést vagy egyéb releváns dokumentumokat, amelyek részletezhetik a tanulói létszám csökkenésének hatását a munkakörök és munkaidő tekintetében. Amennyiben további kérdései vannak, javaslom, hogy forduljon közvetlenül a munkáltatója HR osztályához vagy jogi tanácsadóhoz, akik pontos tájékoztatást tudnak adni az Ön specifikus helyzetére vonatkozóan.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...