• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Hozzáértő!

Az világos, hogy a pedagógus életpálya szerinti bér jár a rendszergazdának, ha van pedagógus végzettsége is.
A kérdésem a tárgybéli azaz, mennyi az éves szabadsága a rendszergazdának, pedagógus végzettséggel ? Rendszergazdaként(csak) most 26 nap/év.

Megtisztelő válaszát várva, további szép napot!
Gondos Levente
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

 

Tisztelt Gondos Levente!

A pedagógusokra vonatkozó új szabályozás értelmében, amennyiben Ön pedagógus végzettséggel is rendelkezik és ebben a minőségben dolgozik, az éves szabadság mértéke jelentősen magasabb, mint a rendszergazdaként megszokott 26 nap/év. Az új pedagógus-életpályamodell szerint a pedagógusok évi ötven munkanap alapszabadságra jogosultak, amely figyelembe veszi a pedagógus pótszabadságot is, ezáltal az alapszabadság és pótszabadság kategóriái módosultak. Az alapszabadság mértéke naptári évenként 50 napra emelkedik, amely magában foglalja az eddig megszokott pedagógus pótszabadság napjait is​​​​.

Fontos megjegyezni, hogy az új szabályozás szerinti szabadság igénybevétele adott esetekben vagy célokkal korlátozható, így a pedagógiai munka, továbbképzés vagy a szorgalmi idő alatti szabadság kiadása is meghatározható időszakokhoz köthető​​..

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...