• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztel JogiKérdédek! A férjem első házasságából származó unoka kérte ,hogy hadd jelentkezzen be hozzánk állandó lakcímre ,.mert csak így kaphat diákigazolványt. Sem a szüleinek ,sem neki nincs állandó bejelentett lakhelye. Nem lakna itt csak a cím kell. Azt szeretném kérdezni ,hogy van e valami jogi hátránya ránk nézve ,.ha valami bajt csinál ,és nálunk van bejelentkezve, vagy ha nem akarna kijelentkezni akkor én ezt megtehetem e. Szeretnék segíteni ,de nem szeretnék bajba keveredni sem. Köszönöm szépen a lehetőséget és az esetleges választ.
(120 pont) által a(z) Általános jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Kérdező!

Magyarországon az állandó lakcím bejelentkezés alapvetően adminisztratív jellegű, és nem jelent automatikus felelősséget a lakás tulajdonosára vagy annak, aki hozzájárulását adta a bejelentkezéshez, az ott bejelentett személy cselekményeiért. Tehát, ha az unoka valamilyen jogellenes tevékenységet végez, az nem ró közvetlen jogi felelősséget Önre mint a lakcím bejelentését engedélyező személyre​​.

A lakcímnyilvántartásból történő kijelentkezés egyszerűen megvalósítható. A tulajdonos vagy haszonélvező kitölt egy erre a célra rendszeresített formanyomtatványt a kormányablakban, amiután az ügyintéző rögzíti a lakcímnyilvántartásba, és az érintett lakcím fiktívvé válik.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben szükséges, Önnek lehetősége van kezdeményezni az unoka kijelentkeztetését, amennyiben a hozzájárulását visszavonja. Ebben az esetben javasolt előzetesen tájékozódni a pontos eljárásról a helyi kormányablakban vagy elektronikusan a nyilvantarto.hu weboldalon​.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...