• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Hölgyem, Uram!

A kérdésem az lenne, hogy mit tehetek abban az esetben, amikor a munkáltatóm az általam fizetett 14%-os utazási költséget a cafetéria keretem terhére levonja tőlem szerződéses járaton való utazásra (buszkártya amely csak az Audi által közlekedtetett szerződéses járatokon használható), viszont a járatok nem a műszakrend szerint közlekednek. Mivel az Audi műszakrendje nem egyezik meg az én cégem műszakrendjével. Azokon a napokon, amikor nem tudom igénybe venni a szerződéses járatot a cégem kötelez, hogy polgári járattal utazzak dolgozni. Azon nekem menetjegyet kell váltanom, melynek költségét a cégem kifizeti, viszont a cafetériámból ugyanúgy az egész havi utazási költséget levonja és vissza nem téríti.Mit tehetek?Kötelezhet, hogy polgári járattal utazzam? Ez nem szerződésszegés?Kérem segítsen, mert sokan vagyunk ezzel a problémával!

 

Tisztelettel:

László József
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Kérdező!

A szerződéses járatot nem az Ön cége bízta meg, így az az Audi műszakrendjéhez igazodik. A munkába való utazás tartama a Munka Törvénykönyve szerint nem tartozik bele a munkaidőbe, így azt mindenkinek a saját költségén kell viselnie. Munkáltatója nem kötelezheti polgári járat használatára, viszont ha nincs más lehetőség, akkor azt kell igénybe venniük.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(50,8e pont) által
...