• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözletem. Egy kérdésem lenne. A biztosítóm ki akar bujni a fizetési kötelezettsége alol, mondván a betegség diagnosztizálása a biztosítás létrejötte előtt történt. A hivatalos szerződés 2014,01,02 én történt. A betegségem hivatalos szakorvosi papirja 2014.01.06 án történt, betegállományba is 6.án kerültem. (panaszaim voltak előtte is de nem tudtuk mitöl.) Kérdésem, hogy ezek alapján ez Jogos indok vagy csak az egyszerű emberek belenyugvására alapoznak? Válaszukat köszönöm.
(120 pont) által a(z) Biztosítási jog kategóriában

1 válasz

+1 szavazat

Tisztelt Kérdező!

Ha a kockázatelbírálási idő alatt a biztosítási esemény bekövetkezik, az ajánlatot a biztosító csak abban az esetben utasíthatja vissza, ha ennek lehetőségére az ajánlati lapon a figyelmet kifejezetten felhívta, és az igényelt biztosítási fedezet jellege vagy a kockázatviselés körülményei alapján nyilvánvaló, hogy az ajánlat elfogadásához a kockázat egyedi elbírálása szükséges.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...