• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Jogértők!

Olyan gyakorlati kérdésem lenne, hogy ha megbízási szerződés megkötése során a megbízó külföldön tartózkodik, és emailben küldi meg a szerződést, akkor:

1. a megbízó aláírását hogyan lehet megoldani, hogy érvényes legyen a szerződés (pl. aláírja külföldön papír alapon és beszkenneli, a megbízott pedig kinyomtatja)?

2. mi minősül a szerződéskötés helyének? mi kell, hogy szerepeljen a keltezésnél (a megbízó tartózkodási helye)?

3. kellenek-e tanúk a szerződés érvényességéhez?

Köszönettel:

Zsuzsa28
(120 pont) által a(z) Szerződések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Kérdező!

1. A távollevők között tett jognyilatkozat a címzetthez való megérkezéssel válik hatályossá. Hogyha a megbízó külföldön tartózkodik a szerződés papír alapon való aláírása majd beszkennelése, utána átküldése megállja a helyét a szerződés érvényessége kapcsán. Ezt követően az átküldött szerződést Önnek is alá kell írni, beszkennelni és visszaküldeni a megbízónak. Ha Önnek és a megbízónak is van mindkettejük által aláírt példánya, a szerződés érvényes.

2. A Polgári Törvénykönyv 6:69. § (2) bekezdése szerint "Ha az ajánlat megtételére és az elfogadásra ugyanazon a helyen kerül sor, a szerződéskötés helye a jognyilatkozatok megtételének helye. A szerződéskötés helye egyebekben az ajánlattevő székhelye, természetes személy esetén lakóhelye, ennek hiányában szokásos tartózkodási helye."  Ennek alapján a szerződéskötés helye a megbízó lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye.

3. A szerződés érvényességéhez nincs szükség tanúk jelenlétére.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,5e pont) által
...