• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Ügyvéd Úr!

Azzal kapcsolatban lenne kérdésem, hogy ha egy könyvkereskedő az engedélyem nélkül kinyomtatja és forgalmazza a könyvemet, abban az esetben mit lehet tenni? Rendőrségi feljelentést tenni vagy bírósághoz fordulni vagy mindkettő?

Több könyvnagykereskedéssel álltam kapcsolatban , de jelenleg egyikkel sincs szerződésem. Az elszámolások alapján ők minden könyvvel elszámoltak felém kb. 2 évvel ezelőtt.Nyilvántartásuk szerint minden könyv elfogyott, illetve ami maradt azt elhoztam.

Most megdöbbenve vettem észre, hogy az egyik internetes oldalon árulják a könyvemet. Rendeltem is belőle, hogy tudjam igazolni, hogy értékesítik.

Ebben az esetben, lehet-e kártérítést is kérni, mivel nagy valószínűséggel több mint két éve árusítják a könyvemet az engedélyem nélkül.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Aurora
(120 pont) által a(z) Jogi könyvek, kiadók kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Kérdező!

Könyv kiadásához a szerző engedélye szükséges, először próbálkozzon panaszt tenni a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál, illetve a közös jogkezelőnél (ARTISJUS).

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(50,9e pont) által
...