• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Kapcsolatunk előtt szerzett 1/1 arányú ingatlanomban lakik a volt párom a közös gyerekünkkel. Kapcsolat megszakadása után felajánlottam nekik egy földszinti lakást amibe költözhetnének, de a nagy értékű ingatlanomra igényt tartok. Milyen jogaim vannak? Hogy rakhatom őket ki a házból mielőtt a bírósági pereskedés lezajlana? A per valoszinűleg hosszu lesz.

Választ köszönöm!
(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Kedves Kérdező!

Az Ön esetében az alábbi lépéseket javaslom, hogy írásban értesítse a volt párját, hogy visszavonja a szívességi lakáshasználatot. Határozzon meg egy ésszerű határidőt a kiköltözésre.

Ha a volt párja nem hajlandó elhagyni az ingatlant, lakáskiürítési pert kell indítania. Ennek jogalapja az 1993. évi LXXVIII. törvény, amely a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokat tartalmazza.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(51,9e pont) által
...