• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Házépítésbe szeretnénk fogni. Kiválasztottuk a tervezőt. A hölgy 2 alkalommal volt kint nálunk egyeztetésre. Összesen kb. 5 órát. Valamint kaptunk egy kézzel készített egyszerű rajzot (skiccet) az elképzelésünkről. Kifizettünk 300.000 ft-ot előleg-munkadíj címen. Nem gondolom, hogy ez a munka ennyibe került volna. A kérdés, hogy van-e lehetőség az előleg egy részének visszakérésére.
(120 pont) által a(z) Szerződések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves kérdző.

Fontos kiemelni, hogy az ilyen típusú ügyletek során célszerű vállalkozói szerződést kötni, amelyben egyértelműen rögzítésre kerül a munka teljes díja és az előleg összege is. A szerződés részleteinek egyértelmű meghatározása elengedhetetlen annak érdekében, hogy a felek közötti esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Az előleg a végső munkadíj részét képezi, ezért általában nincs lehetőség annak részleges vagy teljes visszakövetelésére, amennyiben a munka megfelelően el lett végezve. Az előleg tehát beleszámít a végső díjazásba.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,9e pont) által
...