• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés

Adott egy ingatlan aminek nagymamám a tulajdonosa. A sógornőjének 1/2 részben haláláig tartó haszonélvezeti joga van. Jelen esetben a sógornője már nem használja az ingatlant, mert demencia miatt idősek otthonában lett elhelyezve. A gyámság alá helyezés még folyamatban van. A gyámságot a néni egyik unokahúga vállalta. Nagymamám nem szeretné pénzben megváltani a haszonélvezeti jogot. Ilyen esetben milyen lehetőségei vannak arra, hogy megszerezze az ingatlant? 

1 Answer

0 értékelés

Kedves Kérdező!

 

A haszonélvezeti jog keretein belül a haszonélvező eldöntheti, hogy saját maga kívánja-e használni az ingatlant, vagy esetleg ezt másnak átengedi. Ezzel összefüggésben, ha a haszonélvező nem él a használat, hasznosítás, és hasznok szedésének jogával, akkor a tulajdonos jogosult ezeket a jogokat gyakorolni.

Üdvözlettel,

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

...