• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Kereskedelmi tevékenységet be kell -e jelenteni vásári árusként minden városba, ahol árulni szeretnék, vagy ahova vásározni megyek? Vagy van valamilyen módszer, hogy országos bejelentést lehessen tenni?
(140 pont) által a(z) Általános jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Kedves Kérdező!

Magyarországon, ha vásári árusként szeretne kereskedelmi tevékenységet végezni, minden városban vagy településen be kell jelentenie tevékenységét a helyi jegyzőnél, ahol árulni szeretne vagy vásározni megy. Nincs lehetőség egy országos bejelentésre. Az ilyen jellegű tevékenységek szabályozását a 55/2009. (III. 13.) számú kormányrendelet határozza meg.

A kormányrendelet értelmében a vásár vagy piac működtetéséhez szükséges engedélyt a település vagy kerület jegyzőjétől kell kérni, ahol a vásár vagy piac található. Budapesten ezt a hatáskört a kerületi jegyző vagy a Fővárosi Önkormányzat főjegyzője látja el, az általa közvetlenül irányított területek esetében. A vásár vagy piac működtetési engedélyének kérelmezésekor meg kell adni és/vagy csatolni kell számos adatot, többek között a fenntartó és az üzemeltető adatait, a vásár vagy piac címét és helyrajzi számát, a tervezett területet és alapterületet, valamint a vásár vagy piac működési rendjét és nyitvatartási idejét​​.

A helyi szintű engedélyezési folyamat azt jelenti, hogy ha több településen keresztül szeretne vásárokat tartani, minden egyes településen be kell jelentkeznie a helyi jegyzőnél. Nincs olyan központosított vagy országos bejelentési eljárás, amely egyszerre több településre is érvényes lenne.

Remélem, ez a válasz segítséget nyújtott a kérdésére. Ha további kérdései vannak vagy további információra van szüksége, szívesen állok rendelkezésére.

Üdvözlettel,

[a PROKATOR-NET jogi csapata]

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(51,0e pont) által
...